Club app icon

Pitchero Club

The official RugbyClub 9 Heusden Zolder app

View

Eerste wedstrijddag, 2 op 4 van onze teams

By Dietmar Bernaers

Een goed gevulde openingsdag van het rugby seizoen heeft 2 overwinningen en 2 verliesmatchen opgeleverd.

De eerste overwinning werd al vroeg op de dag door onze U18 gehaald. Mechelen liet weten niet over voldoende spelers te beschikken voor de wedstrijd tegen de Rugby Limburg en moest forfait geven, 25-0. Velen waren al op weg naar het veld daarom werd er besloten er een vruchtbare training van te maken.

De eerste wedstrijd die gepland was in de Sint Annastraat was deze van de Limburgse U16. Een eerste keer dat deze jongens samen speelde in tegenstelling tot de tegenstanders uit Uccle. Een logisch resultaat 12-46 voor de Brusselaars. Ondanks het gebrek aan automatisme werden er toch 2 tries gescoord en werden er toch mooie acties tentoon gespreid door de Limburgse jongens.

Vervolgens gingen de dames aan de slag tegen Oudenaarde, altijd een spannend duel. Onze dames gingen goed van start en hadden het betere van het spel. Het merendeel van het spel werd dus op de helft van Oudenaarde afgespeeld. Helaas kon hier maar één try uit gepuurd worden. Met de rust in zicht kwam Oudenaarde opzetten en kon het dit ook omzetten in een Try. 5-5 bij de rust.
In de 2de helft gingen de Heusdense dames op zoek naar de voorsprong en kon deze ook nemen met een penalty. Even later was het al weer aan de dames van Oudenaarde om tegen te scoren. Naar mate de wedstrijd vorderde was het Oudernaarde dat beter in haar spel kwam en Heusden meer last kreeg van de vermoeidheid. Nog enkele tries van de Oost Vlamingen. Uitslag 8-30

Het beste nieuws kwam dan weer vannuit het verre Tiegem. De Limburgse U14 speelde er tegen de entente Tiegem-Oudernaarde-Curtrycke. De Limburgse jongens hadden het betere spel in een spannende eerste helft en kwamen verdiend op voorsprong met een geconverteerde try. Vlak voor rust kon TOC tegenscoren ook met een geconverteerde try, 7-7 bij de rust. Na de rust gingen Limburg verder op zoek naar de voorsprong waar ze ook in slaagde. Eind uitslag 7-12 een zeer mooie prestatie van de U14!
Hopelijk kan deze prestatie de senioren inspireren in de derby tegen Hasselt op zondag.

Updated 12:02 - 18 Sep 2016 by Dietmar Bernaers

Where next?

RugbyClub 9 wint felbevochten derby In een felbevochten derby heeft RugbyClub 9 de overwinning behaalt tegen Hasselt. Een mooie start van het nieuwe seizoen.
Kalender Rugby Limburg jeugd is bekend De kalender van Rugby Limburg is bekend. Met een startdag op zaterdag 10 september, wedstrijden, toernooien en gemeenschappelijke trainingen.

Comments

Loading comments

Fixtures
Sat 13 Jul
a
Ladies Brigandze
Tournament 08:00
Sun 14 Jul
a
Ladies Brigandze
Tournament 08:00

News sponsors

Club sponsors