Club app icon

Pitchero Club

The official RugbyClub 9 Heusden Zolder app

View

RugbyClub 9 wint felbevochten derby

By Dietmar Bernaers

In een felbevochten derby heeft RugbyClub 9 de overwinning behaalt tegen Hasselt. Een mooie start van het nieuwe seizoen.

De senioren hebben de derby tegen Hasselt naar hun hand kunnen zetten. De eerste helft was zeer gelijkopgaand, met aan beide kanten zenuwachtige foutjes. Het was dan ook niet verbazend dat de eerste scores lang op zich lieten wachten. De thuisploeg kon de eerste punten maken via een penalty. Hasselt kon echter tegenscoren via een try, 3-7 wat ook meteen de ruststand was.

In de 2de helft behielden beide ploegen het evenwicht. RC9 kon de voorsprong terugnemen via een penalty en een try. Maar lang stond de voorsprong niet op het bord, Hasselt kon vrijwel meteen een try leggen. Dit was het moment voor de Heusdense mannen om het gaspedaal in te drukken. Nog enkele penalty's en een try zorgde voor een veilige marge. In de laatste seconde kon Hasselt nog een try leggen maar toen was de zege al veilig gesteld. RC9 haalt met 29-21 een mooie overwinning en neemt een goede start aan het nieuwe seizoen. Dit alles onder het goedkeurende oog van burgemeester Mario Borremans.

Minder goed nieuws is de blessure voor Maarten Soors. We wensen hem alvast veel beterschap!

Updated 20:44 - 19 Sep 2016 by Dietmar Bernaers

Where next?

Sinterklaas komt naar RC9 op 3 December! Nu inschrijven! Sinterklaas komt er aan en vanaf nu kan en moet je je inschrijven. Snel inschrijven wordt beloond
Eerste wedstrijddag, 2 op 4 van onze teams Een goed gevulde openingsdag van het rugby seizoen heeft 2 overwinningen en 2 verliesmatchen opgeleverd.

Comments

Loading comments

Fixtures
Sat 13 Jul
a
Ladies Brigandze
Tournament 08:00
Sun 14 Jul
a
Ladies Brigandze
Tournament 08:00

News sponsors

Club sponsors