Club app icon

Pitchero Club

The official RugbyClub 9 Heusden Zolder app

View

Senioren - Match centre

Lommel
RugbyClub 9 Heusden Zolder
Sun 17 Apr 15:00 - League Full time

Lommel een maatje te sterk voor RC9

By

In een bitsige derby heeft RC9 het onderspit moeten delven tegen Lommel. Het spel was bij momenten goed, maar niet voldoende tegen dit Lommel.

Onze senioren hebben verloren van een sterk Lommel. Lommel kon rekenen op een vol wedstrijdblad wat er op wees dat ze compleet waren en al hun ervaren spelers ook van de partij waren. Een de eerste helft had Lommel het overwicht, RC9 deed alle moeite om de Noord Limburgers bij te benen en kon nog vrij veel van de Lommelse aanvallen afslaan, toch kon Lommel al vrij snel een marge opbouwen. Naar het einde van de eerste helft toe konden de mannen van Heusden Zolder tegenscoren na dat een kick goed teruggebracht werd naar het pack. Dat na enkele rucks kon scoren.
Met deze positieve noot ging men rusten en dit gaf ook veel vertrouwen voor de 2de helft. In het begin van de 2de helft domineerde RC9 en scoorde het nog 2 maal en leek het er even op dat de match nog kon kantelen. Het moment voor Lommel om het gaspedaal in te drukken en zijn overwinning veilig te stellen. Dit gebeurde ook door fouten in de Heusdense verdediging. RC9 ging nog op zoek naar een 4de try maar de tank was leeg en het kon geen vuist meer maken.
65-15 was het verdikt en zo lijkt de kans op het behoudt nog maar zeer klein. Positief is het spel dat bij momenten beter was dan dat van Lommel. Deze lijn moet doorgetrokken worden in de komende weken.

Team selection

Team selection has not been published for this fixture yet.

Comments

Loading comments

Team sponsors

Club sponsors