Club app icon

Pitchero Club

The official RugbyClub 9 Heusden Zolder app

View

Ladies - Match centre

Walferdange RC
RugbyClub 9 Heusden Zolder
Sat 19 Mar 15:00 - League Full time

RC9 dames verliezen van sterk Walferdange!

By

Walferdange won met 55-0 tegen RC9dames

Na een 2.5u durende busrit, kwamen de dames aan in Walferdange. Doordat we gedeeld op de tweede plaats staan, zou dit wel eens een spannende match kunnen worden. Zeker omdat de dames vorige keer het thuisvoordeel konden gebruiken en winnen.
Snel omkleden was de boodschap, zodat de opwarming kon beginnen. Opwarmen was zeker nodig want er lag op sommige plaatsen in Luxemburg nog sneeuw. De dames begonnen goed aan de match en speelden één van hun beste helften van het seizoen. Walferdange bleek wel een tikkeltje sterker waardoor snel de eerste try van Walferdange viel. Toch bleven onze dames zich volledig inzetten en terugvechten. Maar Walfderdange kon er nog een paar keer doorbreken waardoor hun voorsprong werd uitvergroot. Onze dames kwamen regelmatig aan de trylijn maar kon het spijtig genoeg niet afmaken.
In de tweede helft begon de vermoeidheid parten te spelen. Doordat onze dames maar met 15 waren afgereisd naar Walfderdange, stonden er dus geen wissels naast de kant. Walferdange daarentegen had 4 verse dames die konden invallen. Toch hielden onze RC9dames goed stand en konden weer bijna een try maken. Maar de druk van Walferdange was heel kort op de bal, waardoor ze telkens konden verhinderen dat er gescoord werd door onze dames. Na het uitvallen van een geblesseerde speelster, moest onze ploeg verder met 14. Toch hielden ze goed stand, maar kon Walferdange de overlap gebruiken en de voorsprong uitbouwen. Het fluitsignaal klonk en de match eindigde op 55-0 in het voordeel van Walfderdange. Onze dames hebben zich goed geweerd tegen deze sterke ploeg en kijken uit naar de volgende match! Ook bij deze bedankt aan de enkele supporters die deze verre verplaatsing mee hebben gemaakt!!

Videos and photos

Team selection

Team selection has not been published for this fixture yet.

Comments

Loading comments

Team sponsors

Club sponsors