Club app icon

Pitchero Club

The official RugbyClub 9 Heusden Zolder app

View

Rugby Limburg U18 - Match centre

Stade Nivellois
RugbyClub 9 Heusden Zolder
Sat 19 Mar 15:00 - League Full time

Gevochten als leeuwen

By

De U19 van RC Limburg vecht maar kon helaas het verlies niet vermijden tegen Nijvel.

RC Limburg moest op verplaatsing naar Nijvel. Door afwezigheid van verschillende spelers door examen of blessure konden ze spijtig genoeg niet op hun volle team rekenen en werd er gestart met 13 tegen 15.
Vanaf het begin werd duidelijk dat Nijvel gebruik wou maken van de 2-man meer situatie. Ze poogde de gaten te zoeken en slaagde aar ook vaak in, dit resulteerde zeker niet altijd in een tries door een goede 2de lijnverdediging en goede tackles. Toch kon Nijvel in de eerste helft 3x scoren door de overlap te misbruiken of kleine foutjes af te straffen. Tot overmaat van ramp verloren de Limburgers ook nog full back Charles door blessure, die tot dan toe een zeer goede wedstrijd speelde. Met 11 tegen 14 ging de wedstrijd verder.
In de 2de helft zou je denken dat Nijvel fysiek de bovenhand kon halen aangezien ze nog 4 wissels hadden, dit bleek helemaal niet zo. RC Limburg begon meer en meer te groeien in de match en waren zeer sterk met de bal in de hand. Ook in de scrum en de line out hadden ze de bovenhand. Meer en meer gingen ze in hun kansen geloven roken dat de try-line dichter bij was dan in de eerste helft gedacht. Helaas mislukte het in de laatste meters. Op de tegenaanval kon Nijvel wel de kansen afmaken. Toch konden de Limburgers scoren door slim een penalty snel te nemen. Eindstand lag vast op 39-5
De jongens mogen met opgeheven hoofd terugkijken op deze wedstrijd. Volgende keer hopelijk wel een volledige ploeg, dan zal met dezelfde mentaliteit nog punten gepakt worden.

Team selection

Team selection has not been published for this fixture yet.

Comments

Loading comments

Team sponsor

Club sponsors