Club app icon

Pitchero Club

The official RugbyClub 9 Heusden Zolder app

View

Rugby Limburg U18 - Match centre

RC Limburg U19
Hesby - Famenne
Sat 9 Apr 15:00 - League Full time

Gevochten als leeuwen!

By

U19

De wedstrijd werd met 20min vertraging afgetrapt aangezien 4 van de 14 aanwezige Hesby spelers zich op het verkeerde terrein bevonden. Er werd overeen gekomen dat 2 R.C. Limburg spelers Hesby zouden aanvullen tot de resterende 4 spelers zouden aankomen. Start van de wedstrijd dus met meteen enkele goede acties de vraag om in de contacten te zoeken naar eventuele ofload mogelijkheden werden goed opgevolgd waardoor er al vlug een 5-0 op het bord stond. De 2de try volgde eveneens vlug. Op dat ogenblik ging de concentratie er wat uit, werd er met meer nonchalance gespeeld waardoor Hesby kon terug komen tot een 14-12 stand. Het sein voor R.C. Limburg om opnieuw dominant te gaan spelen en de bal in de ploeg te houden.
Bij start van de 2 helft nog steeds geen zicht op waar de 4 overgebleven spelers zich bevonden dus bleven de 2 Limburg spelers hun tegenstander aanvullen. De score werd door een Secure speelstijl van R.C. Limburg verder uitgediept. Na ongeveer 60min spelen kwamen eindelijk de verloren zonen aan en namen ze hun plaats in bij hun team. 4 frisse en gemotiveerde spelers tegen 15 jongens die reeds 60 min het beste van zich geven, dit kon nog link worden....
Niets was minder waar R.C. Limburg bleef zijn spel spelen en kon nog scoren. In de laatste minuut kan Hesby profiteren van even een onoplettendheid in de verdediging waardoor ze toch hun 3de try kunnen scoren. Eindstand 38-17, Een mooie wedstrijd waarbij de jongeren zich hebben bewezen en laten blijken dat ze eveneens een aardig potje rugby kunnen spelen.
Na het laatste fluitsignaal werd deze wedstrijd opgedragen aan hun coach Steve D. Die deze week aangaf een stop in te lassen in zijn trainerscarrière. Deze wedstrijd kon enkel gewonnen worden door wat hij hun de voorbije jaren heeft geleerd. Volgende week wacht al de volgende opdracht thuis tegen bw-est uit jodoinge. Eerst een week keihard trainen en op zaterdag plezier hebben op het veld!

Team selection

Team selection has not been published for this fixture yet.

Comments

Loading comments

Team sponsor

Club sponsors