RugbyClub 9 wint felbevochten derby

RugbyClub 9 wint felbevochten derby

By Dietmar Bernaers
19th September 2016
Share via
FacebookTwitter
https://www.rugbyclub9.be/news

In een felbevochten derby heeft RugbyClub 9 de overwinning behaalt tegen Hasselt. Een mooie start van het nieuwe seizoen.


De senioren hebben de derby tegen Hasselt naar hun hand kunnen zetten. De eerste helft was zeer gelijkopgaand, met aan beide kanten zenuwachtige foutjes. Het was dan ook niet verbazend dat de eerste scores lang op zich lieten wachten. De thuisploeg kon de eerste punten maken via een penalty. Hasselt kon echter tegenscoren via een try, 3-7 wat ook meteen de ruststand was.

In de 2de helft behielden beide ploegen het evenwicht. RC9 kon de voorsprong terugnemen via een penalty en een try. Maar lang stond de voorsprong niet op het bord, Hasselt kon vrijwel meteen een try leggen. Dit was het moment voor de Heusdense mannen om het gaspedaal in te drukken. Nog enkele penalty's en een try zorgde voor een veilige marge. In de laatste seconde kon Hasselt nog een try leggen maar toen was de zege al veilig gesteld. RC9 haalt met 29-21 een mooie overwinning en neemt een goede start aan het nieuwe seizoen. Dit alles onder het goedkeurende oog van burgemeester Mario Borremans.

Minder goed nieuws is de blessure voor Maarten Soors. We wensen hem alvast veel beterschap!

Share via
FacebookTwitter
https://www.rugbyclub9.be/news